Avancerade metoder |
Hur gör man kaffet?
- 1 del koncentrerat kallbryggt kaffe
- 3 delar hett vatten.
Blanda gärna direkt i koppen, färdigt direkt.
Så kallbrygger du kaffet.
- 450g Mörkrostat bryggmalet smakrikt kaffe
- 2.5 liter kallt vatten
Blanda kaffe och vatten i en stor skål, täck med plast och lämna i rumstemperatur 16-24 timmar.
Sila kaffet i en silduk i en saftningsställning, eller genom ett hushållspapper i ett durkslag, gärna med en sil över som fångar det grövsta. Låt rinna genom, pressa ut det sista om du vill.
Du bör få ut ungefär 2 liter koncentrerat kallbryggt kaffe, som alltså blir ungefär 8 liter färdigt riktigt gott kaffe på nolltid. Koncentratet förvara i flaska i kylen, håller ca 2 veckor, men så länge räcker det aldrig... :)
Sila kaffet i en silduk i en saftningsställning, eller genom ett hushållspapper i ett durkslag, gärna med en sil över som fångar det grövsta. Låt rinna genom, pressa ut det sista om du vill.
Du bör få ut ungefär 2 liter koncentrerat kallbryggt kaffe, som alltså blir ungefär 8 liter färdigt riktigt gott kaffe på nolltid. Koncentratet förvara i flaska i kylen, håller ca 2 veckor, men så länge räcker det aldrig... :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar