fredag 31 juli 2015

Kallbryggt kaffe.

Bättre kaffe, helt enkelt. Det man får ut är ett smakrikt kaffe med otroligt djup smak utan att vara bittert, en annorlunda kaffeupplevelse som rekommenderas.

Avancerade metoder

Hur gör man kaffet?

  • 1 del koncentrerat kallbryggt kaffe
  • 3 delar hett vatten.
Blanda gärna direkt i koppen, färdigt direkt.
Så kallbrygger du kaffet.
  • 450g Mörkrostat bryggmalet smakrikt kaffe
  • 2.5 liter kallt vatten
Blanda kaffe och vatten i en stor skål, täck med plast och lämna i rumstemperatur 16-24 timmar.

Sila kaffet i en silduk i en saftningsställning, eller genom ett hushållspapper i ett durkslag, gärna med en sil över som fångar det grövsta. Låt rinna genom, pressa ut det sista om du vill.

Du bör få ut ungefär 2 liter koncentrerat kallbryggt kaffe, som alltså blir ungefär 8 liter färdigt riktigt gott kaffe på nolltid. Koncentratet förvara i flaska i kylen, håller ca 2 veckor, men så länge räcker det aldrig... :)


    En riktigt riktigt god kopp kaffe på samma tid som det tar att koka upp vattnet




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar