onsdag 27 juni 2012

Fransk potatissallad med vinegrette

En potatissallad känns ju ofta som nyckeln till grillat på sommaren, dock är det ju inte alla som gillar den vanliga med krämig sås och lite variation förnöjer ju alltid! Den är inte bara otroligt god utan lämpar sig även för både grillfest och picknick! Den lite syrliga smaken viger sig fint med grillat. Kom ihåg att potatisen måste va varm för att det ska bli bra! Potatisen får mycket mer smak, och löken blir inte lika rå. Det här är en riktig favorit från min sida! Jag gillar syrlig mat, jag använder äppelcidervinäger för den är godast helt enkelt. 
Locket på till det ska serveras!

Fransk Potatisallad 4 port

  • 4 portioner Färskpotatis
  • ½ Lök
  • 3 Soltorkade Tomater
  • 2 msk Olivolja
  • 4msk Äppelcidervinäger
  • 2msk hackad Dill
  • Salt & Peppar
Tvätta potatisen ordentligt och skär den i centimetertjocka skivor, koka i lättsaltat vatten till den är färdig, ca 10-15 minuter. Skär löken i hela eller halva ringar och strimla dom soltorkade tomaterna. Blanda Olivolja, Äppelcidervinäger med lite salt, peppar och hackad Dill. Ta en lämplig skål eller bunke med lock. När potatisen är färdig, häll av vattnet för att sen hälla hälften av potatisen i skålen, lägg på hälften av löken och tomaten, på med resten av potatis, lök och tomat. Häll till sist vinegretten jämt över alltihop. På med lock och låt det dra sig minst 30 minuter, förslagsvis medan du grillar! Salladen äts med fördel ljummen.
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar