Vassaste äppelpajen
- 2 goda Äpplen
- 1dl Havregryn
- ½dl Sirap
- lite Kanel & Socker
Pajdeg
- 3dl Vetemjöl
- ½dl Socker
- 100g Smör, smält
- knappt 1dl kallt vatten
Gaussfyllning
Ta ut pajskalet ur ugnen, lägg i äpplet omlott i cirklar med skalet utåt, se till att det blir mellanrum mellan äppelbitarna så gaussfyllningen kommer mellan och bildar en krämig paj i många lager. Häll på gaussfyllningen. Blanda havregrynet och sirapen och strö det över pajen och toppa med kanel och socker. Grädda i ca 30 minuter till fyllningen har stelnat.
Pajen är som godast när den har kallnat och jättegod även dagen efter, förvara i kylskåp.
Servera som den är som fika eller efterrätt.
- 3dl Vispgrädde
- 3st Ägg
- 2msk Socker
- 1msk Vetemjöl
- Kanel
Ta ut pajskalet ur ugnen, lägg i äpplet omlott i cirklar med skalet utåt, se till att det blir mellanrum mellan äppelbitarna så gaussfyllningen kommer mellan och bildar en krämig paj i många lager. Häll på gaussfyllningen. Blanda havregrynet och sirapen och strö det över pajen och toppa med kanel och socker. Grädda i ca 30 minuter till fyllningen har stelnat.
Pajen är som godast när den har kallnat och jättegod även dagen efter, förvara i kylskåp.
Servera som den är som fika eller efterrätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar